MAPA STRONY KONTAKT KARTA SZKOŁY

Stołówka szkolna

STOŁÓWKA SZKOLNA

MKF_4396 (Kopiowanie)

 

Mieści się w przyziemiu (po prawej stronie od wejścia głównego do szkoły, po zejściu po schodach) i zapewnia przygotowywane na miejscu zdrowe posiłki w formie dwudaniowego obiadu, komponowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia.

Posiłki wydawane są w godzinach: 11:30 – 14:30.


WYSOKOŚĆ OPŁAT ZA OBIAD:

UCZNIOWIE – 4,50 zł

PRACOWNICY PEDAGOGICZNI – 7,50 zł

PRACOWNICY ADMINISTRACJI I OBSŁUGI, POZOSTAŁE OSOBY – 8,10 zł


JADŁOSPIS TYGODNIOWY

od 18 do 22 grudnia 2017

PONIEDZIAŁEKkrupnik z natką pietruszki, pieczywo mieszane
kotlet mielony z pieczarkami, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
WTOREKbarszcz biały z jajkiem, pieczywo mieszane
zapiekany filet z piersi kurczaka, surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki, woda mineralna z cytryną i miętą, deser
ŚRODArosół z makaronem i natką pietruszki
porcja kurczaka pieczonego, ziemniaki, sałata z jogurtem, kompot, jogurt owocowy
CZWARTEKzupa jarzynowa, pieczywo mieszane
fasolka po bretońsku, grahamka, kajzerka, herbata z miodem i imbirem
PIĄTEKzupa grochowa, pieczywo mieszane
pierogi ruskie ze śmietaną, kompot, owoc

Uwaga! Zastrzegamy sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w powyższym jadłospisie.

  •  Ze stołówki szkolnej mogą korzystać uczniowie I LO, Gimnazjum Nr 2, a także uczniowie innych szkół, dla których organem prowadzącym jest Miasto Chełm, pracownicy tych szkół oraz inne osoby – za wyłączną zgodą dyrektora I LO.
  • Ze stołówki korzystają uczniowie wnoszący opłaty indywidualnie lub finansowani ze środków MOPR, Gminnych Ośrodków Pomocy Społecznej, Rad Rodziców oraz sponsorów.
  • Wyżej wymienieni zapisywani są na obiady na początku lub w trakcie roku szkolnego po uprzednim zgłoszeniu do intendenta.

OPŁATY

  • Cena jednego obiadu dla uczniów obejmuje koszt produktów zużytych do przygotowania posiłku – koszt tzw. „wsadu do kotła”.
  • Nauczyciele i inni pracownicy ponoszą odpłatność, stanowiącą całkowity koszt zakupu produktów zużywanych do przygotowania posiłków oraz utrzymania i funkcjonowania kuchni.
  • W sytuacji wzrostu kosztów produktów w trakcie roku szkolnego dopuszcza się możliwość zmiany stawki za posiłek po poinformowaniu korzystających ze stołówki z miesięcznym wyprzedzeniem.
  • Odpłatność za obiady za dany miesiąc uiszczana jest u intendenta lub przelewem (Bank PEKAO S.A. 55 1240 5497 1111 0010 7499 1841) od 1 do 30 dnia każdego miesiąca. Na potwierdzenie wpłaty intendent wystawia kwitariusz przychodowy.
  • Posiłki wydawane są na podstawie bloczków obiadowych.

ZWROTY ZA OBIADY

  • Dopuszcza się możliwość odliczeń dziennej stawki obiadowej za dni nieobecne tylko wtedy, gdy nieobecność zostanie zgłoszona u intendenta nie później niż do godziny 8:00 pierwszego dnia nieobecności. Zgłoszenia można dokonać osobiście lub telefonicznie. Powstała nadpłata za zgłoszoną nieobecność odliczona zostanie w płatnościach za obiady w następnym miesiącu.
  • W przypadku nieuzasadnionej lub niezgłoszonej nieobecności na obiedzie nie dokonuje się zwrotu kosztów.
  • Z obiadów mogą korzystać uczniowie przebywający na zwolnieniu lekarskim. Obiad wydawany jest wówczas rodzicom, którzy mają go dostarczyć dziecku do domu.

ZASADY ZACHOWANIA W STOŁÓWCE

  • Podczas spożywania posiłków obowiązują zasady kulturalnego zachowania.
  • Po spożyciu obiadu brudne naczynia należy odnieść w wyznaczone miejsce.
  • W przypadku zgubienia bloczków obiadowych uczeń zgłasza ten fakt intendentowi.
  • Uczniowie mogą zgłaszać propozycje dań do jadłospisu.
Powrót

KONTAKT:

I Liceum Ogólnokształcące
im. Stefana Czarnieckiego
ul. Czarnieckiego 8
22-100 Chełm
tel. +48 82 565 38 85

Sekretariat czynny:
poniedziałek - piątek 7.30 - 15.30

www.1lo.chelm.pl
e-mail: liceum@1lo.chelm.pl